Delemarre Hippische Zorg Logo

Ruiterfysiotherapie


Zorg voor Ruiters


Heb je (fysieke) klachten tijdens of na het paardrijden? Dan zou fysiotherapie misschien een idee kunnen zijn. Een van de services die je DHZ aanbiedt is fysiotherapie voor ruiters.


Veelgestelde vragen over Ruiterfysiotherapie

Wat doet een Ruiterfysio?


Een ruiterfysio helpt bij klachten tijdens en rondom het paardrijden.


Ruiters besteden veel energie, tijd en geld aan alles rondom het paardrijden. Van een goed passend zadel tot het nemen van lessen, de meeste ruiters besparen niet op hun paard.


Waar veel ruiters iets minder goed in zijn is aan zichzelf denken. Wanneer het paard klachten heeft wordt er al snel een veearts of bijvoorbeeld een dierenfysiotherapeut geraadpleegd.

Wanneer moet ik naar een ruiterfysio?


Een ruiterfysio kijkt niet alleen naar het paard, maar ook naar de ruiter.


Hoe beter je als ruiter in balans bent, hoe stabieler je op je paard zit. Op het moment dat je beter en stabieler op je paard zit kun je beter hulpen doorgeven.


Wanneer je je hulpen goed kunt doorgeven ben je beter in balans met je paard. Wist je dat asymmetrie van de ruiter zelfs kreupelheid bij een paard kan veroorzaken?

Wanneer ben je ruiterfysio?


Je kunt opgeleide ruiterfysiotherapeuten vinden op de zorgzoeker van het ZorgNetwerk Voor Ruiters.


Je mag alleen deelnemen aan dit netwerk als je aantoonbaar ruiters ziet, een opleiding hebt gehad en helpt bij het verbeteren van kennis in de ruitersport.


Naar het ZNVR>

Ruiterfysiotherapie

In Contact komen


Voor Ruiterfysiotherapie kun je terecht bij onze praktijk in Stiphout (gemeente Helmond), maar ook bij jou op stal of thuis is mogelijk. Met enige regelmaat rijdt Sophie routes waar je op kunt aansluiten. 


Je kunt (een deel van) de behandelingen vergoed krijgen uit je aanvullende verzekering. Wil je de exacte tarieven weten? Dan kun je kijken op onze prijslijst.

Ruiterfysiotherapeut


Sophie Delemarre is erkend ruiterfyiotherapeut en is bestuurslid van het ZorgNetwerk Voor Ruiters. 


Je kunt bij Sophie Delemarre terecht voor Ruiterfysiotherapie.

Locatie Fysio in Stiphout

Rootakkers 2a

5708BA, Stiphout (Gemeente Helmond)

Noord-Brabant

Vergoeding


Fysiotherapie wordt meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Heb je een chronische aandoening, artrose in heup- en/of knie, ben je geopereerd, heb je etalagebenen, heb je long-covid, heb je COPD of ben je jonger dan 18 jaar? Dan kun je mogelijk  ook in aanmerking komen voor een vergoeding uit de basisverzekering. 


Omdat wij zonder contracten werken in de praktijk hebben we meer tijd om te behandelen en hoeven we minder administratie te doen. Na afloop van je behandeling krijg je een factuur die je gewoon kunt indienen bij je zorgverzekeraar.