Delemarre Hippische Zorg Logo

Coronafysiotherapie


Fysiotherapie na corona


Heb je (fysieke) klachten die met (long) covid te maken hebben? Dan zou long- en/of coronafysiotherapie misschien een idee kunnen zijn. Een van de services die je DHZ aanbiedt is longfysiotherapie.. Bij Fysio in Stiphout (onderdeel van Delemarre Hippische Zorg) kun je ook als niet-ruiter terecht. Sophie is verbonden aan Chronisch ZorgNet, het landelijke netwerk voor fysiotherapeuten met kennis van chronische aandoeningen zoals vaat-, long- en hartklachten. 


Sophie Delemarre is nauw verbonden met de nieuwste ontwikkelingen rondom de corona herstelzorg. Zij heeft onder andere helpen de nieuwe (online) scholing voor fysiotherapeuten helpen ontwikkelen.

Veelgestelde vragen over coronafysiotherapie

Wat doet een Corona fysio?


Een longfysio helpt bij klachten tijdens en rondom het bewegen die een relatie hebben met ademhalen.


fysiotherapie kan helpen bij pijnklachten voor, tijdens of na het bewegen. Een longfysiotherapeut heeft zich na de opleiding tot fysio gespecialiseerd in ademhalingsgerelateerde klachten.


Een deel van de kosten kan vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. 

Wanneer moet ik naar een Corona Fysio?


Een longfysiotherapeut kjkt naar het bewegend functioneren van de mens in relatie tot het ademhalen. Een Corona fysiotherapeut is een lonfysiotherapeut de zich verder heeft gespecialiseed in de corona herstel zorg.


Voordat je behandeld wordt vindt er een onderzoek plaats. Daarna wordt een behandelplan gemaakt en vindt een eerste behandeling plaats. 


Hierbij kunnen ademhalingstherapie (ademtherapie of ademtraining), training, ademhalingsoefeningen, manuele technieken, mobilisatietechnieken, huiswerkoefeningen, adviezen en andere behandelmethodes helpen om jou van je klachten af te helpen.

Met wat voor klachten kan ik naar een Corona fysio?


Klachten waar Sophie Delemarre jou als Corona fysiotherapeut mee mag en kan helpen zijn:

- Moeite met ademhalen (tijdens paardrijden)

- Verbeteren van conditie tijdens het sporten

- Ademhalingstherapie

- Moeite met balans tussen activiteit en rust

- Gebruik van ademhaling om minder spanning tijdens het paardrijden te hebben

- Doorademen tijdens sport- of bewegen

- Hyperventilatie

- Spanning rondom de borstkas of rondom de schouderbladen

- Verbeteren van je conditie

- Pijn rondom het middenrif

- Enzovoorts


Je mag jezelf alleen maar corona fysiotherapeut noemen als je hiervoor bent opgeleid. 

Fysiotherapie bij corona herstelzorg

In Contact komen


Voor Corona fysiotherapie kun je terecht bij onze praktijk in Stiphout (gemeente Helmond), maar een inloopspreekuur bij jou op stal is ook altijd mogelijk.


Je kunt (een deel van) de behandelingen vergoed krijgen uit je aanvullende verzekering. Wil je de exacte tarieven weten? Dan kun je kijken op onze prijslijst.

Fysiotherapeut


Sophie Delemarre is erkend longfysiotherapeut sinds 2020. 


Je kunt bij Sophie Delemarre terecht voor fysiotherapie bij coronagerelateerde klachten (long-covid). Wist je dat Sophie eindverantwoordelijk is voor Regio Uden binnen het landelijke netwerk 'Chronisch ZorgNet' en dat zij een award heeft gewonnen voor haar inzet voor (onder andere) coronapatiƫnten?

Locatie Fysio in Stiphout

Rootakkers 2a

5708BA, Stiphout (Gemeente Helmond)

Noord-Brabant

Vergoeding


Fysiotherapie wordt meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Heb je een chronische aandoening, artrose in heup- en/of knie, ben je geopereerd, heb je etalagebenen, heb je long-covid, heb je COPD of ben je jonger dan 18 jaar? Dan kun je mogelijk  ook in aanmerking komen voor een vergoeding uit de basisverzekering. 


Omdat wij zonder contracten werken in de praktijk hebben we meer tijd om te behandelen en hoeven we minder administratie te doen. Na afloop van je behandeling krijg je een factuur die je gewoon kunt indienen bij je zorgverzekeraar.