Heb je (fysieke) klachten die met vaatproblemen te maken hebben? Dan zou vaatfysiotherapie misschien een idee kunnen zijn. Een van de services die je DHZ aanbiedt is vaatfysiotherapie. Fysiotherapeuten gespecialiseerd in vaten hebben hiervoor een extra aantekening in een register. Je kunt bij een gecertificeerd vaatfysiotherapeut terecht met diverse klachten van de bloedvaten. Bij Fysio in Stiphout (onderdeel van Delemarre Hippische Zorg) kun je ook als niet-ruiter terecht. Sophie is verbonden aan Chronisch ZorgNet, het landelijke netwerk voor fysiotherapeuten met kennis van chronische aandoeningen zoals vaat-, long- en hartklachten.
Wist je dat Sophie Delemarre betrokken is bij de ontwikkeling van de nieuwe richtlijn voor etalagebenen? Zij zit in het expertpanel van vaatfysiotherapeuten.
Een vaatfysio helpt bij klachten tijdens en rondom het bewegen die een relatie hebben met vaatproblemen.
Fysiotherapie kan helpen bij pijnklachten voor, tijdens of na het bewegen. Een vaatfysiotherapeut heeft zich na de opleiding tot fysio gespecialiseerd in vaatgereleteerde klachten.
Een chronische aandoening is een aandoening of ziekte die langdurig aanwezig is. Bij een aantal chronische aandoeningen is leefstijl van groot belang. Zo is het bij hart-, vaat- of longklachten van belang dat je niet alleen gaat bewegen, maar ook stopt met roken, let op je voeding en zorgt voor een goede verhouding tussen activiteiten en rust.
Een deel van de kosten kan vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering.
Een vaatfysiotherapeut kjkt naar het bewegend functioneren van de mens in relatie tot hart- vaat- en longklachten.
Een vaatfysiotherapeut richt zich op klachten vanuit het bloedvatenstelsel. Denk hierbij aan etalagebenen (ook wel claudicatio intermittens genoemd, perifeer arterieel vaatlijden of aderverkaling (arteriosclerose). Ook ruiters met klachten als trombose, post-trombotisch syndroom (PTS) of na een beroerte kunnen terecht voor fysiotherapie in deze praktijk.
Voordat je behandeld wordt vindt er een onderzoek plaats. Daarna wordt een behandelplan gemaakt en vindt een eerste behandeling plaats.
Hierbij kunnen training, manuele technieken, mobilisatietechnieken, huiswerkoefeningen, adviezen en andere behandelmethodes helpen om jou van je klachten af te helpen.
Klachten waar een vaatfysiotherapeut jou kan helpen zijn:
- Verbeteren van de vaatgezondheid
- Inzicht krijgen in risicofactoren van suikerziekte (Diabetes
Mellitus), COPD, Hartklachten en andere chronische aandoeningen
- Hulp bij het stoppen met roken
- Na een (lichte) beroerte weer willen gaan paardrijden met eventuele hulpmiddelen
- Verbeteren van conditie tijdens het sporten
- Verbeteren van je conditie
- Looptraining bij etalagebenen
- Adviezen over leefstijl
- Coaching bij het stoppen met roken
- Enzovoorts
Je mag jezelf alleen maar vaatfysiotherapeut noemen als je hiervoor bent opgeleid.
Vaatfysiotherapie
Voor vaatfysiotherapie kun je terecht bij onze praktijk in Stiphout (gemeente Helmond), maar een inloopspreekuur bij jou op stal is ook altijd mogelijk.
Je kunt (een deel van) de behandelingen vergoed krijgen uit je aanvullende verzekering. Wil je de exacte tarieven weten? Dan kun je kijken op onze prijslijst.
Sophie Delemarre is erkend vaatfysiotherapeut sinds 2020.
Je kunt bij Sophie Delemarre terecht voor vaatfysiotherapie. Wist je dat Sophie eindverantwoordelijk is voor Regio Uden binnen het landelijke netwerk 'Chronisch ZorgNet' en dat ze in 2021 een prijs heeft gewonnen vanwege haar inzet voor patiƫnten met chronische aandoeningen?
Locatie Fysio in Stiphout
Rootakkers 2a
5708BA, Stiphout (Gemeente Helmond)
Noord-Brabant
Fysiotherapie wordt meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Heb je een chronische aandoening, artrose in heup- en/of knie, ben je geopereerd, heb je etalagebenen, heb je long-covid, heb je COPD of ben je jonger dan 18 jaar? Dan kun je mogelijk ook in aanmerking komen voor een vergoeding uit de basisverzekering.
Omdat wij zonder contracten werken in de praktijk hebben we meer tijd om te behandelen en hoeven we minder administratie te doen. Na afloop van je behandeling krijg je een factuur die je gewoon kunt indienen bij je zorgverzekeraar.
Zorg voor de Ruiter staat bij Delemarre Hippische Zorg Centraal. Dat maakt dat we een divers aanbod hebben, maar wel allemaal gericht op het verbeteren van de ruiter(-professional). Mocht het zo zijn dat je ons niet meteen kunt bereiken, dan kan het zo zijn dat we bezig zijn met een patient, het geven van een scholing of met een coachingsgesprek. Op het moment dat je een afspraak met DHZ hebt, dan streven we ernaar om je onze onverdeelde aandacht te geven, om die reden nemen we niet altijd de telefoon meteen op.
Wil je weten wat we aanbieden? Klik hier voor de tarievenlijst met het volledige aanbod.
Wil je graag met ons in contact komen? Hieronder kun je meer informatie vinden over waar je ons kunt vinden en hoe je ons het beste kunt bereiken.
Hoofdadres:
5708KT, Stiphout (Gemeente Helmond)
Fysiotherapie - Fysio in Stiphout:
5708 BA, Stiphout (Gemeente Helmond)
Ruiterfitness - Manege de Stap
5625 VC, de Mortel (Gemeente Gemert-Bakel)
Op jouw locatie
Naast deze 'standaard' locaties is het mogelijk om bij jou op locatie te komen. Interesse? Informeer naar de mogelijkheden.
Maandag:
08:00 tot 12:00
12:00 tot 20:30
Dinsdag:
18:00 tot 20:00
Woensdag:
13:00 tot 21:30
Donderdag:
Gesloten
Vrijdag:
09:00 tot 12:00
13:00 tot 18:00
Weekeinden:
Open in overleg
Contactgegevens:
Mail:
info@delemarrehippischezorg.nl
Telefoon/whatsapp:
Postadres:
5708KT, Stiphout (Gemeente Helmond)