Delemarre Hippische Zorg Logo

Masterclass Ademhaling


Ademhaling is enorm belangrijk voor ruiters. In deze masterclass, die wordt gegeven door Sophie Delemarre, (gediplomeerd vaat-, long- en coronafysiotherapeut) krijg je praktische handvaten om met ruiters aan de slag te gaan.

Waarom deze hippische opleiding?


Ademhaling is van groot belang voor ruiters. Zo kun je met behulp van je ademhaling invloed uitoefenen op aan- en ontspanning in het rijden, kun je signalen aan je paard geven en helpt doorademen je om een proef beter uit te zitten. Met deze masterclass krijg je handvaten om invloed uit te oefenen op ademhaling van jouw ruiters, die je ook praktisch kunt toepassen in je eigen rijden.

Praktische informatie 


Accreditatie

Fysiotherapeuten krijgen 3 punten voor deze opleiding.


Planning

In de agenda kun je vinden wanneer een volgende masterclass georganiseerd wordt. Deze opleiding is k in-company (op jouw locatie) in te boeken


Kosten

De masterclass kost €45,- per persoon voor 3 uur. Mocht je interesse hebben in een verzorgde lunch na afloop op het moment dat de opleiding op een ochtend valt dan kun je dit doorgeven bij je aanmelding (meerprijs €9,50).


Hoe veel deelnemers?

We hanteren een maximumaantal deelnemers om de bijeenkomst zo interactief mogelijk te houden. Op het moment dat een scholing vol is, dan wordt er gewerkt met een reserve- en/of wachtlijst en wordt een extra datum voorgesteld aan belangstellenden. 

Voor wie is deze opleiding geschikt?


Deze training is geschikt voor (para-)medici en sportprofessionals die zich willen verdiepen in de kunst van het ademhalen om mensen die ze begeleiden nog beter te kunnen helpen. Als student of als Ruitervitaal Coach krijg je 10% korting op de masterclass*. Deze masterclass is vooral geschikt voor mensen die (nog) weinig kennis hebben van ademhalingsgerelateerde problematiek bij ruiters.

Wat wordt er behandeld bij de hippische opleiding 'Masterclass Ademhaling'?


In deze masterclass wordt ingegaan op de anatomie en fysiologie van het ademhalingsapparaat, de betrokken spieren, adem-gerelateerde problemen herkennen (dus wanneer spreek je van problemen met doorademen), leer je wat veel voorkomende problemen/ziektebeelden van het ademhalingsapparaat zijn en leer je praktische oefeningen om het ademhalen te optimaliseren. 

Vragen?

Neem contact op