Delemarre Hippische Zorg Logo

Individuele begeleiding

Begeleiding op en naast het paard. 

Een goed paard maakt nog geen goede ruiter


Hoor je jezelf weleens het volgende zeggen?


Ik kom niet vooruit met paardrijden 


Ik heb spanning op wedstrijd


Ik kan niet doorademen tijdens het sporten en/of het paardrijden


Ik wil betere punten halen op mijn proeven


Ik wil iemand die me helpt om beter te gaan paardrijden


Ik wil fitter op mijn paard zijn en trainen naast je paard.
Wil je gericht aan de slag om de beste versie van jezelf te worden? In dat geval kan Delemarre Hippische Zorg mogelijk iets betekenen.

Hello world

Individuele begeleiding op en naast het paard


Wil je jezelf verbeteren in het paardrijden onder begeleiding van een ruitersportprofessional? Wil je iemand die aanvulling biedt op je instructeur en naar het brede plaatje kijkt? Individuele begeleiding op of naast het paard kan dan een optie zijn. Wij rekenen hiervoor een tarief per uur dat we bij jou op locatie zijn.


Individuele begeleiding kun je inzetten:

- Bij ademhalingsgerelateerde klachten tijdens het paardrijden

- Bij wedstrijdspanning in het paardrijden

- Bij vragen over aangepast sporten (adviezen rondom de aangepaste sport; niet te vergissen met de classificatie van de KNHS)

- Om een ruiteranalyse te laten afnemen

- In het kader van wedstrijdgericht trainen


Als je klachten hebt in het paardrijden kun je eventueel ook eens denken aan fysiotherapie. Ben je op zoek naar een ruiterfysiotherapeut? Op maandag en woensdag is de fysiotherapiepraktijk in Stiphout (Gemeente Helmond) geopend om afspraken te maken.


Bij individuele begeleiding wordt altijd een persoonlijk plan op maat gemaakt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van principes op het gebied van trainingsleer, sportpsychologie, coachingstechnieken, gedragswetenschappen, motiverende gespreksvoering en wetenschappelijke theorie. Wat Delemarre Hippische Zorg onderscheid van de standaard 'coach' is dat alles binnen de begeleiding komt vanuit wetenschappelijke inzichten en modellen.


Individuele begeleiding naast en op het paard

Kortdurende begeleiding


Mocht je op zoek zijn naar iemand die enkele keren met jou aan de slag gaat om te werken aan gerichte vragen dan kan kortdurende begeleiding een optie voor je zijn. Heb je vragen over het gebruik van aanpassingen in de paardensport maar heb je geen wedstrijdambities, wil je jezelf laten analyseren of wil je een second opinion waar je met je eigen instructeur mee verder kunt? Dan is een kortdurende begeleiding iets voor jou. 

Langdurige begeleiding


Mocht je op zoek zijn naar iemand die gericht met jou aan de slag wil om jezelf te verbeteren dan is er de mogelijkheid om te kiezen voor individuele begeleiding voor ruiters. Om goede kwaliteit te kunnen blijven bieden en vanwege de drukte in aanvragen hebben we maar een beperkt aantal plaatsen voor individuele begeleiding over langere periode. In aanloop naar internationale evenementen zoals de olympische en paralympische spelen kan het zijn dat er weinig mogelijkheden zijn voor begeleiding bij jou op locatie.

Online begeleiding


Hoewel fysieke begeleiding eigenlijk altijd de voorkeur heeft, is het soms niet mogelijk om fysiek langs te gaan bij ruiters. Toch is ook online begeleiding bij ons mogelijk. Om de kwaliteit van de begeleiding optimaal te houden begeleiden we alleen mensen online die ook fysiek gezien zijn. Ben je woonachtig in het buitenland, dan is het in overleg  mogelijk om bij jou op locatie te komen. Houd er rekening mee dat hier extra kosten bij kunnen komen.

Ruiteranalyse


Wil je graag meer inzicht in hoe jij jezelf als ruiter zou kunnen verbeteren? Wil je een persoonlijk plan om beter te gaan paardrijden of wil je een keer een andere blik hebben op jouw rijprestaties? Een ruiteranalyse geeft je inzicht in waar jij als ruiter jezelf in zou kunnen verbeteren. Bij een ruiteranalyse krijg je op papier uitgebreide informatie over waar jij ook mee aan de slag kunt met je eigen team. Je kunt het dus ook gebruiken als een soort 'second opinion'. 


Hello world

Waar kunnen we je mee helpen?

Neem contact op