Delemarre Hippische Zorg Logo

Zorg voor Ruiters

(Ruitervitaal) Coaching


Het is soms best lastig om gemotiveerd te raken en vooral ook om te blijven. Motivatie zit in jezelf, alleen is het soms wat lastig om het te vinden. Coaching is een verzamelbegrip voor begeleiding waarbij de oplossing in de persoon zelf gezocht wordt.


Je kunt bij Delemarre Hippisch Zorg bij terecht voor coaching, waarbij gekeken wordt naar wat jouw drijfveren zijn en hoe je (met een beetje hulp) jezelf kunt verbeteren. Het uitgangspunt hierbij dat we je niet kunnen verbeteren, maar je wel kunnen helpen om jezelf te verbeteren.

Veelgestelde vragen

Wat doet een (Ruitervitaal) Coach?


Coaching is maatwerk. We gaan na het intakegesprek in overleg naar wat jij nodig hebt. Telefonisch gaan we in gesprek met waar je tegenaan loopt en of ik je kan helpen. Misschien is het een open deur, maar je moet een klik hebben met de persoon die je gaat begeleiden. Als ik dat niet ben, dan help ik je graag mee zoeken naar de juiste match. Het eerste contact is dan ook vrijblijvend. Na dit eerste kennismakingsgesprek kunnen we een intakegesprek inplannen. Ik reken geen extra prijzen voor een 'intakegesprek', je betaalt voor de tijd die nodig is.


Soms heb je genoeg aan een enkel gesprek, waarna je zelf aan de slag kunt. Er zijn ook mensen die het fijn vinden om met vaste intervallen af te spreken of per keer te kijken naar wat er nodig is.

Wie is Sophie Delemarre?


Mijn naam is Sophie Delemarre. Sinds 1 september 2021 ben ik de trotse eigenaar van Delemarre Hippische zorg en sinds 1 mei 2022 heb ik ook een eigen fysiotherapiepraktijk in Stiphout (gemeente Helmond).


Ik werk als algemeen fysiotherapeut, maar heb me daarnaast gespecialiseerd in chronische aandoeningen en de ruitersport. Ik ben aangesloten bij
het
Chronisch Zorgnet en ben bestuurslid bij het ZorgNetwerk Voor Ruiters. Ook werk is als Classifier voor de KNHS


Ik geef de verdiepende modules ‘Analyse van de ruiter’ en ‘Ruiter en Paard in Beeld’ aan de opleiding tot Ruitervitaal Coach (erkende opleiding vanuit de hippische sportbond).


Daarnaast ben ik bezig met de master Sport en Beweeginnovatie. In mijn vrije tijd rijd ik paard en wandel ik graag in de Stiphoutse bossen met mijn labrador.


Wat kost een (ruitervitaal) coach?


Coaching is maatwerk, dus we moeten samen kijken naar waar jouw behoefte ligt. Wij rekenen een uurtarief van € 75,- plus reiskosten.


Twijfel je of coaching iets voor je is? Je mag altijd een keer bellen of mailen.


Een intake duurt 30-45 minuten. Mocht het nodig zijn, dan heb ik diëtisten, psychologen, haptonomen, ergotherapeuten, personal trainers en andere (zorg-) professionals in mijn netwerk met wie ik veel samen werk.


Je kunt opgeleide ruitervitaal coaches vinden op de zorgzoeker van het ZorgNetwerk Voor Ruiters.


Je mag alleen deelnemen aan dit netwerk als je aantoonbaar ruiters ziet, een verdiepende opleiding hebt gehad en helpt bij het verbeteren van kennis in de ruitersport.


Naar het ZNVR>

Ruitervitaal Coaching

In Contact komen


Voor Coaching kun je terecht bij onze praktijk in Stiphout (gemeente Helmond), maar een inloopspreekuur bij jou op stal, online gespre of een-op-een begeleiding is ook altijd mogelijk.


Je kunt (een deel van) de behandelingen vergoed krijgen uit je aanvullende verzekering op het moment dat je fysieke klachten hebt. Coachende gesprekken kunnen namelijk onderdeel zijn van een fysiotherapeutische behandeling

(Ruitervitaal) Coach


Sophie Delemarre is erkend ruiterfyiotherapeut en is bestuurslid van het ZorgNetwerk Voor Ruiters. Zij heeft de opleiding motiverende gespreksvoering en de opleiding tot rookstopcoach gedaan. Ook is zij docent op de opleiding ruitervitaal coaching (verdiepingsmodules).


Je kunt bij Sophie Delemarre terecht voor (ruitervitaal) coaching.


Naar de tarieven>