Delemarre Hippische Zorg Logo

Ruiterfitness

Zorg voor Ruiters


Door te trainen naast je paard werk je aan je eigen rechtgerichtheid. Hoe beter je op je paard zit, hoe beter je je hulpen kunt doorgeven. Hierdoor belast je je paard minder en is de kans op een blessure (bij jou en bij je paard) kleiner.


Je kunt bij Delemarre Hippisch Zorg bij terecht voor ruiterfitness, waarbij we groepen van maximaal 10 personen hanteren.


Er is wekelijks de mogelijkheid om te trainen op Manege de Stap, maar ook om een clinic bij jou op stal te organiseren. 

Veelgestelde vragen over ruiterfitness

Wat gaan we doen bij de ruiterfitness?


De ruiterfitheidstrainingen gaan een uur duren, waarbij gestart wordt met een warming up waarna wordt overgegaan op ruiterspecifieke oefeningen.


Hierbij is ruimte om te werken aan reactievermogen, (romp-)balans en krachtoefeningen. Aan het einde van het uur is ruimte voor rekoefeningen en een cooling down.

Moet ik sportief zijn om aan ruiterfitness mee te doen?


Het antwoord hierop is eenvoudig; 'Nee. Je hoeft niet sportief te zijn voor ruiterfitness'. Het is voldoende als je aan jezelf wilt werken om zo je paard beter te maken.


Omdat ik ook werk als fysiotherapeut kan ik rekening houden met eventuele blessures. Ook houd ik bewust de groepen klein, op die manier kan iedereen mee doen!

Waar zijn de ruiterfitness trainingen?


Bij manege de stap (de Mortel) kun je sinds 1 mei wekelijks sporten op een vast tijdstip in de coachingruimte bij een gediplomeerd fysiotherapeut/ruitervitaal coach (Sophie Delemarre) door middel van een sportkaart.


Meer over de ruiterfitness op manege de Stap>


Wil je liever een ruiterfitness volgen bij jou op stal? Dan kan ik ook bij jou langskomen. Ik kom voor een vast tarief, dus als je meer mensen hebt kunnen jullie de kosten delen.

Ruiterfitness op Manege de Stap

Sinds mei 2022 worden er wekelijks ruiterfitness trainingen gegeven op Manege de Stap. Vanwege de warme samenwerking met Manege de Stap kunnen we de tarieven laag houden, hierdoor kun je voor een klein prijsje wekelijks aan je ruiterfitheid werken. We werken hier met strippenkaarten en losse lessen.


Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons ons over de mogelijkheden om een proefles af te spreken.

Ruiterfitness

In Contact komen


Voor Ruiterfitness kun je terecht bij onze praktijk in Stiphout (gemeente Helmond) of op Manege de Stap (de Mortel) maar bij jou op stal is ook altijd mogelijk.

Ruiterfitness Training


Sophie Delemarre is erkend ruiterfyiotherapeut en is bestuurslid van het ZorgNetwerk Voor Ruiters.


Je kunt bij Sophie Delemarre terecht voor Ruiterfitness op jouw locatie, op manege de Stap (de mortel) en in Stiphout (gemeente Helmond).