Delemarre Hippische Zorg Logo

Masterclass Analyse van de Ruiter


Analyseren van een ruiter helpt om meer inzicht te krijgen in fysieke problemen en is een belangrijk onderdeel om de kans op blessures te verminderen. Wist je dat een ruiter die niet goed zit ook kan zorgen voor klachten bij het paard?. In deze masterclass, die wordt gegeven door Sophie Delemarre, krijg je praktische handvaten om met ruiters aan de slag te gaan.

Waarom deze hippische opleiding 'Masterclass Analyse van de Ruiter'?


Inzicht in het bewegen kan helpen om jouw ruiters beter te begrijpen. Analyseren door middel van video-opnames en het gebruiken van hulplijnen kan helpen om je ruiters meer inzicht te geven in het ontstaansmechanisme van klachten en hoe ze zichzelf kunnen verbeteren.


Na het volgen van deze masterclass heb je gerichte handvaten om je ruiters met beeldmateriaal te kunnen laten zien waar nog winst te behalen valt. Deze inzichten kun je gebruiken om ruiters gerichtere adviezen te geven omtrent hun training en ben je in staat om een uitgebreide ruiteranalyse uit te kunen werken.


Met deze masterclass krijg je handvaten om invloed uit te oefenen op de houding en zit van jouw ruiters, die je ook praktisch kunt toepassen in je eigen rijden.


Geef je Houding en Zitles? Dan is deze Masterclass een mooie aanvulling voor jou.

Praktische informatie over de Masterclass Analyse van de Ruiter


Accreditatie

Licentiepunten bij de KNHS zijn in aanvraag. Deze opleiding mag worden gebruikt als actieve bijdrage bij het ZorgNetwerk Voor Ruiters.


Planning

In de agenda kun je vinden wanneer een volgende masterclass georganiseerd wordt. Deze opleiding is ook in-company (op jouw locatie) in te boeken.


Kosten

€45,- per persoon

Heb je een profiel op het ZNVR? Dan ontvang je 10% korting. Vergeet niet op het aanmeldformulier aan te geven dat je deelnemer bent van het ZorgNetwerk Voor Ruiters!


Hoe veel deelnemers?

We hanteren een maximumaantal deelnemers om de bijeenkomst zo interactief mogelijk te houden. Op het moment dat een scholing vol is, dan wordt er gewerkt met een reserve- en/of wachtlijst en wordt een extra datum voorgesteld aan belangstellenden. 

Voor wie is de Masterclass Analyse van de Ruiter geschikt?


Deze training is geschikt voor (para-)medici, de meer gevorderde instructeurs en sportprofessionals die zich willen verdiepen in het analyseren van de houding en de zit van de ruiter. Ben jij aangesloten bij het ZNVR? Dan ontvang je 10% korting op deze masterclass. 


Deze masterclass is vooral geschikt voor mensen die al een basis hebben in het begeleiden van ruiters.  Ben je op zoek naar een meer praktijkgerichte opleiding? Dan is de Praktijkdag Ruiters Analyseren misschien iets voor jou. De theorie van deze masterclass wordt gecombineerd met praktijk en er worden ook combinaties te paard bekeken.

Wat wordt er behandeld bij de hippische opleiding 'Masterclass analyse van de ruiter'?


In deze masterclass wordt kort ingegaan op de anatomie van het bewegingsapparaat, de betrokken spieren, risico's op blessures leren herkennen (dus wanneer spreek je van een mogelijk risico van het ontstaan van een blessure), leer je wat veel voorkomende problemen van de houding en zit zijn en leer je hoe je een goede ruiteranalyse op papier zet.


Je krijgt bij deze opleiding afbeeldingen mee naar huis die je kunt gebruiken als je zelf ruiteranalyses wilt (gaan) aanbieden vanuit je bedrijf.

Vragen?

Neem contact op