Delemarre Hippische Zorg Logo

Ruiterfitness


Personal Training voor Ruiters

Training voor Ruiters


Door te trainen naast je paard werk je aan je eigen rechtgerichtheid. Hoe beter je op je paard zit, hoe beter je je hulpen kunt doorgeven. Hierdoor belast je je paard minder en is de kans op een blessure (bij jou en bij je paard) kleiner.


Je kunt bij Delemarre Hippisch Zorg bij terecht voor ruiterfitness, waarbij we groepen van maximaal 10 personen hanteren.


Er is wekelijks de mogelijkheid om te trainen op Manege de Stap of op onze locatie in Stiphout, maar het is ook mogelijk om een afspraak bij jou op locatie te maken. 

De ruiterfitheidslessen worden tijdens het zwangerschapsverlof van Sophie overgenomen door Robin van den Heuvel

Ruiterfitness op maandagavond door Robin van den Heuvel op manege de Stap tijdens zwangerschapsverlof Sophie

Veelgestelde vragen over ruiterfitness

Wat gaan we doen bij de ruiterfitness?


De ruiterfitheidstrainingen gaan een uur duren, waarbij gestart wordt met een warming up waarna wordt overgegaan op ruiterspecifieke oefeningen.


Hierbij is ruimte om te werken aan reactievermogen, (romp-)balans en krachtoefeningen. Aan het einde van het uur is ruimte voor rekoefeningen en een cooling down.

Moet ik sportief zijn om aan ruiterfitness mee te doen?


Het antwoord hierop is eenvoudig; 'Nee. Je hoeft niet sportief te zijn voor ruiterfitness'. Het is voldoende als je aan jezelf wilt werken om zo je paard beter te maken.


Sterker nog, je kunt ook een uur boeken om kinderen tijdens ponykamp kennis te laten maken met ruiterfitheid!

Waar zijn de ruiterfitness trainingen?


Bij manege de stap (de Mortel) kun je sinds 1 mei wekelijks sporten op een vast tijdstip in de coachingruimte bij een gediplomeerd fysiotherapeut/ruitervitaal coach (Sophie Delemarre) door middel van een sportkaart.


Meer over de ruiterfitness op manege de Stap>


Wil je liever een ruiterfitness volgen bij jou op stal? Dan kan ik ook bij jou langskomen. Ik kom voor een vast tarief, dus als je meer mensen hebt kunnen jullie de kosten delen.

Ruiterfitness

In Contact komen


Voor Ruiterfitness kun je terecht bij onze praktijk in Stiphout (gemeente Helmond) of op Manege de Stap (de Mortel) maar bij jou op stal is ook altijd mogelijk.

Ruiterfitness Training


Sophie Delemarre is erkend ruiterfyiotherapeut en is bestuurslid van het ZorgNetwerk Voor Ruiters.


Je kunt bij Sophie Delemarre terecht voor Ruiterfitness op jouw locatie, op manege de Stap (de mortel) en in Stiphout (gemeente Helmond).