Delemarre Hippische Zorg Logo

Deze websitepagina is in onderhoud

Hart-, Vaat- en Longfysiotherapie

Hart-, Vaat- en Longfysiotherapie


Een fysiotherapeut is een zorgprofessional gespecialiseerd in klachten rondom het bewegen. Je kunt bij een fysiotherapeut terecht voor alle klachten die met beweging te maken hebben. Er kan zowel op de praktijk als aan huis behandeld worden.


Je kunt bij Fysio in Stiphout terecht voor Algemene fysiotherapie, Ruiterfysiotherapie en Hart-Vaat-Longfysiotherapie.


WAAROM FYSIOTHERAPIE BIJ DELEMARRE HIPPISCHE ZORG | FYSIO IN STIPHOUT


Je zult merken dat er tijd wordt genomen voor jou als patient, Delemarre Hippische Zorg | Fysio in Stiphout plant behandelingen op 30-45 minuten, wat bijna altijd minder is bij andere of zelfs minder zoals bij veel andere praktijken.


De reden dat Delemarre Hippische Zorg | Fysio in Stiphout dit kan doen is omdat er niet wordt gewerkt met contracten van zorgverzekeraars. Hierdoor is de administratieve last een stuk minder en kan de tijd die gepland is écht worden besteed aan jou als patiënt.

Over fysiotherapeute Sophie Delemarre


Bij Sophie geweest voor een kuitblessure bij het hardlopen, ze heeft geanalyseerd hoe het probleem ontstaan is en mij oefeningen gegeven om mijn kuiten sterker te maken maar ook ontlasten. Door deze oefeningen heb ik nu bijna geen last van mijn kuiten en kan ik weer prettig hardlopen. Dit na 3 behandelingen terwijl ik hiervoor bij 2 andere fysio’s ben geweest die de klachten niet konden verhelpen.


Review via ZorgKaart Nederland

  Wil je een Second opinion om later bij je eigen fysiotherapeut door te kunnen gaan met de behandelingen? Ook dat is een mogelijkheid!

  Wat doet de fysiotherapeut?

  Meer weten over algemene fysiotherapie? Lees dan verder

  Verwijzing


  Een verwijzing is geen vereiste om naar de fysiotherapeut te gaan. Let op, in een aantal gevallen kan worden gevraagd om toch een verwijzing bij de huisarts te halen voor aanvang van de behandeling. Twijfel je of dit bij jou het geval is, dan kun je dit gewoon vragen bij de fysiotherapeut.


  Er wordt na de eerste afspraak altijd een brief geschreven naar de huisarts (en indien van toepassing de verwijzend arts), zo blijven jouw behandelaren ook op de hoogte.

  Behandelingen


  Tijdens behandelingen fysiotherapie wordt gekeken naar jouw wensen op dat moment. Waar loop je tegenaan en waar kan de fysiotherapeut bij helpen. De fysiotherapeute (Sophie) zal de tijd nemen om samen met jou te kijken naar wat jouw lichaam nodig heeft en hoe je het beste geholpen kan worden.


  Wat er in een behandeling gedaan wordt is helemaal afhankelijk van het type klachten wat je hebt, maar dit gebeurt altijd in overleg met de patient in kwestie.

  Aan het einde van de behandelepisode


  Als je klachten afnemen of weg zijn dan wordt een behandeling afgesloten. Tijdens deze laatste behandeling wordt de tijd genomen om nog eens te kijken naar de oorzaak van klachten en hoe deze zijn behandeld. Op die manier heb je bij een eventueel recidief (klachten die weer terugkomen na een tijd) een plan van aanpak om zelf te voorkomen dat klachten opnieuw weer zo erg worden. Dit kunnen we natuurlijk ook op papier/ de mail voor je zetten.


  Aan het einde van de behandeling sturen we een afsluitende brief naar je huisarts. Zo is deze ook op de hoogte van hoe het met je gaat. Mocht je dit niet willen, geef dit dan tijdig aan. Het blijft jouw proces.

  Eerste afspraak


  Bij de eerste afspraak wil de fysiotherapeut precies weten wat je lichamelijke klachten zijn. Zo kan worden vastgesteld waar je klachten vandaan komen en wordt een plan van aanpak gemaakt.


  In deze praktijk wordt een uur de tijd genomen voor de eerste afspraak om naast het onderzoek gelijk te kunnen behandelen. Er is geen secetaresse in deze praktijk aanwezig, je hoeft je dan ook niet te melden bij de eerste afspraak, de fysiotherapeut roept je gewoon binnen.

  Fysiotherapie aan huis


  Wil je een behandeling aan huis of op een andere locatie dan de praktijk? Dan is dit mogelijk, ook buiten de uren die op de website staan aangegeven. Houd er rekening mee dat een aantal verzekeraars alleen een behandeling op locatie vergoeden.


  Een huisbezoek is geschikt voor mensen die niet in staat zijn om zelf naar de praktijk te komen, maar kan in sommige gevallen ook worden toegepast om op locatie zicht te krijgen in het ontstaan van klachten.


  Delemarre Hippische Zorg | Fysio in Stiphout komt door heel Nederland.

  Plan van aanpak


  Aan het einde van de eerste afspraak wordt samen met jou een plan van aanpak gemaakt. Er wordt stapgewijs uitgelegd wat de fysiotherapeut gaat doen en wat er van de patient verwacht wordt. Ook kan er een inschatting gemaakt worden van de duur van de behandeling.


  Samen beslissen over behandelingen fysiotherapie 


  Tijdens de behandelingen zal er regelmatig geevalueerd worden hoe het gaat. Worden je klachten beter, blijven ze hetzelfde of gaat het minder goed? Dan gaan wij ons hier op focussen. Zo blijf je zelf in controle over je klachten.


  De reden dat dit zo gedaan wordt is omdat je op die manier meer inzicht in je klachten krijgt. Hoe beter je weet hoe bepaalde klachten ontstaan, hoe meer invloed je erop kunt uitoefenen.

  Delemarre Hippische Zorg


  Een goed paard maakt nog geen goede ruiter

  DELEMARRE HIPPISCHE ZORG IS VERBONDEN AAN

  ZORGNETWERK VOOR RUITERS

  CHRONISCH ZORGNET

  KNHS

  LongNet Helmond