Delemarre Hippische Zorg Logo

Ruiterfysiotherapie

RUITERFYSIOTHERAPIE VOOR KLACHTEN TIJDENS EN NA PAARDRIJDEN


Een fysiotherapeut is een zorgprofessional gespecialiseerd in klachten rondom het bewegen. Je kunt bij een fysiotherapeut terecht voor alle klachten die met beweging te maken hebben. Er kan zowel op de praktijk als aan huis behandeld worden.


Je kunt bij Fysio in Stiphout terecht voor Algemene fysiotherapie, Ruiterfysiotherapie, Longfysiotherapie en Vaatfysiotherapie.


WAAROM RUITERFYSIOTHERAPIE BIJ DELEMARRE HIPPISCHE ZORG?


Ruiterfysiotherapeuten met aantoonbare scholing, ervaring kun je vinden op de zorgzoeker van het ZorgNetwerk Voor Ruiters. Bij ruiterfysiotherapie wordt gekeken naar jou op je paard, wordt gericht advies gegeven op het paardrijden, worden oefeningen gedaan, wordt gekeken naar welke spieren, zenuwen en gewrichten betrokken zijn bij jouw klachten en wordt gekeken naar leefstijlfactoren die invloed hebben op het ontstaan van je klachten.


Over fysiotherapeute Sophie Delemarre


Bij Sophie geweest voor heup klachten, duidelijke uitleg, uitgebreid onderzoek, oefeningen voor thuis meegekregen. Merkte al snel verbetering, vlotte reactie bij vragen ben heel tevreden, en zou deze fysiotherapeut aan iedereen aanbevelen!


Review via ZorgKaart Nederland

    Wil je een Second opinion om later bij je eigen (ruiter-)fysiotherapeut door te kunnen gaan met de behandelingen? Ook dat is een mogelijkheid!

    Wat doet de ruiterfysiotherapeut?

    Meer weten over ruiterfysiotherapie? Lees dan verder

    Verwijzing


    Een verwijzing is geen vereiste om naar de fysiotherapeut te gaan. Let op, in een aantal gevallen kan worden gevraagd om toch een verwijzing bij de huisarts te halen voor aanvang van de behandeling. Twijfel je of dit bij jou het geval is, dan kun je dit gewoon vragen bij de fysiotherapeut.


    Er wordt na de eerste afspraak altijd een brief geschreven naar de huisarts (en indien van toepassing de verwijzend arts), zo blijven jouw behandelaren ook op de hoogte.

    Behandelingen


    Tijdens behandelingen fysiotherapie wordt gekeken naar jouw wensen op dat moment. Waar loop je tegenaan en waar kan de fysiotherapeut bij helpen. De fysiotherapeute (Sophie) zal de tijd nemen om samen met jou te kijken naar wat jouw lichaam nodig heeft en hoe je het beste geholpen kan worden.


    Wat er in een behandeling gedaan wordt is helemaal afhankelijk van het type klachten wat je hebt, maar dit gebeurt altijd in overleg met de patient in kwestie.

    Aan het einde van de behandelepisode


    Als je klachten afnemen of weg zijn dan wordt een behandeling afgesloten. Tijdens deze laatste behandeling wordt de tijd genomen om nog eens te kijken naar de oorzaak van klachten en hoe deze zijn behandeld. Op die manier heb je bij een eventueel recidief (klachten die weer terugkomen na een tijd) een plan van aanpak om zelf te voorkomen dat klachten opnieuw weer zo erg worden. Dit kunnen we natuurlijk ook op papier/ de mail voor je zetten.


    Aan het einde van de behandeling sturen we een afsluitende brief naar je huisarts. Zo is deze ook op de hoogte van hoe het met je gaat. Mocht je dit niet willen, geef dit dan tijdig aan. Het blijft jouw proces.

    Eerste afspraak


    Bij de eerste afspraak wil de fysiotherapeut precies weten wat je lichamelijke klachten zijn. Zo kan worden vastgesteld waar je klachten vandaan komen en wordt een plan van aanpak gemaakt.


    In deze praktijk wordt een uur de tijd genomen voor de eerste afspraak om naast het onderzoek gelijk te kunnen behandelen. Er is geen secetaresse in deze praktijk aanwezig, je hoeft je dan ook niet te melden bij de eerste afspraak, de fysiotherapeut roept je gewoon binnen.


    Een eerste afspraak fysiotherapie is altijd op de praktijk, anders kan een fysiotherapeut geen gedegen onderzoek doen.

    Fysiotherapie aan huis of op stal


    Wil je een behandeling aan huis of op een andere locatie dan de praktijk? Dan is dit mogelijk, ook buiten de uren die op de website staan aangegeven. Houd er rekening mee dat een aantal verzekeraars alleen een behandeling op locatie vergoeden.


    Een huisbezoek is geschikt voor mensen die niet in staat zijn om zelf naar de praktijk te komen, maar kan in sommige gevallen ook worden toegepast om op locatie zicht te krijgen in het ontstaan van klachten.


    Delemarre Hippische Zorg komt door heel Nederland. Wil je Houding- en zitles? Dan valt dit niet onder fysiotherapie

    Plan van aanpak


    Aan het einde van de eerste afspraak wordt samen met jou een plan van aanpak gemaakt. Er wordt stapgewijs uitgelegd wat de fysiotherapeut gaat doen en wat er van de patient verwacht wordt. Ook kan er een inschatting gemaakt worden van de duur van de behandeling.


    In overleg is het mogelijk om een paar keer op stal langs te komen. Dit kan alleen als er al een behandeling is opgestart.

    Samen beslissen over behandelingen fysiotherapie 


    Tijdens de behandelingen zal er regelmatig geevalueerd worden hoe het gaat. Worden je klachten beter, blijven ze hetzelfde of gaat het minder goed? Dan gaan wij ons hier op focussen. Zo blijf je zelf in controle over je klachten.


    De reden dat dit zo gedaan wordt is omdat je op die manier meer inzicht in je klachten krijgt. Hoe beter je weet hoe bepaalde klachten ontstaan, hoe meer invloed je erop kunt uitoefenen.

    Samenwerken met instructeurs 


    Wat een ruiterfysiotherapeut uniek maakt is dat wij samenwerken met jouw instructeur als dat nodig is. De tips en adviezen die in de behandelingen worden gegeven kunnen ook worden doorgegeven aan jouw instructeur zodat je een nog betere ruiter kunt worden,


    Je vindt alle gediplomeer ruiterprofessionals op de zorgzoeker van het ZorgNetwerk Voor Ruiters.

    Delemarre Hippische Zorg


    Een goed paard maakt nog geen goede ruiter

    DELEMARRE HIPPISCHE ZORG IS VERBONDEN AAN

    ZORGNETWERK VOOR RUITERS

    CHRONISCH ZORGNET

    KNHS

    LongNet Helmond