Delemarre Hippische Zorg Logo

Delemarre Hippische Zorg


Wat is dat nou eigenlijk voor een bedrijf?

Lees verder als je meer wilt weten over Delemarre Hippische Zorg


Visie

Door het aanbieden van scholing voor ruitersportprofessionals, trainingen voor ruiters en het aanbieden van ongecontracteerde fysiotherapie probeert DHZ een bijdrage te leveren om de ruiter zowel op als naast het paard te verbeteren om zo een bijdrage te leveren aan paardenwelzijn.


Hoe fitter de ruiter, hoe beter de ruiter kan samenwerken met het paard om samen zo optimaal mogelijk te bewegen. Delemarre Hippische Zorg heeft (zoals hierboven is terug te lezen) de ambitie om de zorg voor de ruiter te verbeteren.


Delemarre Hippische Zorg richt zich op zowel de ruiters zelf als op de professionals om de ruiter heen.

Voor de Professional

Als paardenprofessional is het van belang om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de paardensport. Door het aanbieden van (geaccrediteerde) scholingen met diverse sprekers voor paardenprofessionals hoopt DHZ een bijdrage te leveren aan het verbeteren van kennis. 


Als opleidingsinstituut is Delemarre Hippische Zorg verbonden aan onder andere het ZorgNetwerk Voor Ruiters, PhysioGlobal en One Switch.

Voor de

Ruiter

Natuurlijk is iedereen welkom bij Delemarre Hippische Zorg, maar zoals de naam al zegt richt DHZ zich primair op de paardensport. Hippisch betekent 'op de paarden of de rijkunst betrekkend hebbend'. Ook als niet-ruiter ben je welkom bij de clinics, in de fysiotherapiepraktijk of bij het volgen van een lezing of scholing. 

Missie

Delemarre Hippische Zorg heeft als doel om zorg voor de hippische atleet aan te bieden in de breedste zin van het woord.


Door het aanbieden van scholingen voor professionals en (fysiotherapeutische) zorg voor de ruiter probeert DHZ hier een bijdrage aan te leveren.

Meer weten over Sophie Delemarre?

Lees dan hieronder verder

Ruiters

Als fysiotherapeute ben ik mezelf gaan richten op de paardensport, omdat ik al sinds mijn jonge jaren rijd. Zo heb ik me voor mijn afstuderen verdiept in ruiterfitheid, dit onderzoek heb ik mogen presenteren op the European Congress of Sport Science. Sinds 2017 ben ik verbonden aan Science&Equine. Hiervoor schrijf ik reviews van wetenschappelijke artikelen.


In 2020 ben ik gestart met het geven van gastlessen op diverse hogescholen. Sinds enkele jaren is de paardensport vast onderdeel van de master sportfysiotherapie op de Hogeschool van Rotterdam. Ik mag al een aantal jaar de masterstudenten meenemen in wat fysiotherapie voor ruiters kan betekenen.


In 2020 heb ik de opleiding Ruitervitaal Coach KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond) gevolgd waarna ik gevraagd ben om de verdiepingsmodules te schrijven en te doceren.


In 2021 heb ik samen met mijn man Tim het ZorgNetwerk Voor Ruiters opgericht, om zo mijn passie en kennis in de paardensport te kunnen delen. Het ZNVR is in juni 2022 overgegaan naar een stichting, een non-profit organisatie wat beter past bij het karakter. Je kunt hier alle in de paardensport gespecialiseerde fysio- en oefentherapeuten vinden. 


Ook ben ik verbonden aan de KNHS als classifier en help ik mensen om binnen de aangepaste sport hulpmiddelen te vinden die passend zijn bij wat ze nodig hebben om lol in het rijden te kunnen behouden.

Sophie Delemarre


Mijn naam is Sophie Delemarre. Sinds 2021 ben ik de trotse eigenaresse van Delemarre Hippische Zorg | Fysio in Stiphout.


Fysiotherapie

In 2016 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut op de Fontys Paramedische Hogeschool. Na mijn afstuderen heb ik ruim een jaar in Duitsland gewerkt, waarna ik weer terug ben gekomen naar Nederland. Naast mijn werkzaamheden in een algemene praktijk werk ik contractvrij voor mezelf.


Chronische Aandoeningen

Doordat ik mensen graag help om motivatie in zichzelf te vinden, ben ik mij gaan verdiepen in de meer chronische aandoeningen. Zo heb ik de opleiding tot Claudicatio-, Long- en Coronatherapeut gevolgd en ben ik verbonden aan het Chronisch Zorgnet & het longnetwerk Fysuvo. Binnen dit netwerk heb ik me gericht op het verbeteren van dataverzameling, en ben ik kartrekker voor regio Uden. In 2021 heb ik de landelijke Chronisch ZorgNet Award (zie dit artikel in het Eindhovens Dagblad) in ontvangst mogen nemen voor mijn activiteiten binnen deze doelgroep. Ook ben ik te gast geweest in diverse webinars over interdisciplaire samenwerking en motivatie vinden in jezelf.


Mijn kennis die ik opdoe met deze doelgroep helpt me om mijn patienten en de mensen die ik begeleid te helpen om motivatie te kunnen vinden. Het is mooi om mensn te helpen om de motivatie in henzelf te vinden!


Altijd blijven leren

Naast mijn werkzaamheden als fysiotherapeut, ben ik docent op de opleiding tot ruitervitaal coach, geef en organiseer ik scholingen en ben ik aangesloten bij het ZorgNetwerk Voor Ruiters. 

Opleidingen aanbieden
Ik krijg er energie van om mensen nieuwe dingen te leren en om kennis te delen, vandaar dat ik in 2021 gestart ben met mijn eigen bedrijf op hippische zorg. Ik geef zelf scholingen, maar ik geef andere (ruitersport-) professionals ook graag een podium. Ik geef dan ook lang niet alle scholingen die ik help organiseren zelf. 


De beste versie van jezelf

Ik vind het heerlijk om mensen te helpen om een betere versie van zichzelf te laten worden. Om die reden ben ik ook gestart met het aanbieden van coaching (zowel op persoonlijk als op bedrijfsmatig vlak). Ik werk graag met technieken uit motiverende gespreksvoering, omdat ik ervan overtuigd ben dat je motivatie altijd in jezelf zit. 


Ik ben op mijn best wanneer ik mensen mag helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Of dit nou internationale ruiters zijn of mensen die weer een kleine ronde willen wandelen. Ik vind het heerlijk om mensen te mogen helpen en heb oprecht het gevoel dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken.